All risk autoverzekering

Een autoverzekering is een verzekering welke de schade aan de auto vergoed.

All Risk AutoverzekeringNatuurlijk zijn hier wel regels voor op gesteld. In de Europese Unie is een autoverzekering verplicht. En daarnaast wordt dit eigenlijk in de hele Europese Unie op dezelfde manier geregeld.

Een autoverzekering is bedoeld om slachtoffers van verkeersongevallen te beschermen. Dit betekent dat iedereen met een motorrijtuig verplicht een aansprakelijkheidsverzekering moet afsluiten.

Degene die verantwoordelijk is voor het verkeersongeval kan hierdoor gemakkelijker de schade aan de andere auto betalen. Dit kan namelijk nogal hoog oplopen.

Door een maandelijks, jaarlijks of per pwartaal een bedrag, betaal je deze verzekering en op het moment van een verkeersongeval wordt er geld uitgekeerd om de auto van de gedupeerde te repareren, n ook andere kosten te vergoeden zoals werkuitvaal ziekenhuiskosten, enzovoorts.

Motorrijtuigen van de Rijksoverheid zijn niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Zij hebben hier een vrijstelling voor. Deze vrijstelling moeten ze verplicht in het voertuig bewaren. Op het moment dat een voertuig van de Rijksoverheid betrokken is bij een ongeval wordt dit geregeld door het Bureau Schade Afhandeling.

De WA-dekking
De aansprakelijkheidsverzekering is dus verplicht in de Europese Unie. Een ander woord hiervoor is de WA-dekking.

De verzekeraar kan met een WA-dekking wel een beetje van de regels afwijken maar hierbij moet er wel voor gezorgd worden dat de gedupeerde hiervan niet de dupe wordt.

Deze krijgt altijd waar hij of zij recht op heeft.

De afwijkingen van de regels kunnen bijvoorbeeld zijn dat ze niets uitkeren als de bestuurder teveel gedronken heeft.

Als de bestuurder hierbij kan aantonen dat hij of zij niet de schuldige was van het ongeluk, wordt er wel geld uitgekeerd vanuit de verzekering. De hoogte van de premie wordt bepaald aan de hand van het gewicht van de auto. Hoe zwaarder de auto, hoe hoger de premie is.

All risk autoverzekering

De all risk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering die er bestaat. Je bent hiermee namelijk tegen alle risico’s verzekerd.

Dit is dan ook meteen de duurste verzekering onder alle autoverzekeringen.

De all risk verzekering dekt: de schades die door een normale verzekering worden gedekt, schade door botsen; slippen; omslaan; te water raken en van de weg raken, en ander onheil wat van buitenaf komt.

De hoogte van de verzekering wordt bepaald door te kijken naar de nieuwwaarde van de auto. Dit wordt in Nederland ook wel de cataloguswaarde genoemd.

Als deze erg hoog is, is de premie ook hoog, als deze laag is, is de premie ook lager.

Advertentie