Auto Inbraak

Auto Inbraak. In de winter worden er altijd meer auto’s gestolen in de zomer. Er wordt in de winterse maanden ook meer ingebroken in auto’s, en andere voertuigen.

Auto InbraakHier is een logische verklaring voor, er is minder daglicht in de winter dan in de zomer.

En wanneer stelen dieven het liefst een auto, of breken in? In het donker natuurlijk.

In de winter doen dieven dus zeer lucratieve zaken door vele auto’s te stelen, en meer in te breken. Hopelijk is jouw auto hier niet bij!

Het is dan ook noodzakelijk om je auto te beveiligen tegen auto-inbraak. Jammer genoeg wordt hier weinig tot geen uitleg over gegeven terwijl dit toch wel een belangrijk punt is. Je kunt immers beter voorkomen dan genezen.

Auto-Inbraak en Carglass

Volgens Carglass worden er in de wintermaanden 20% meer ruiten ingetikt door dieven. Carglass waarschuwt ook dat meer en meer dieven gebruik maken van elektronische snufjes zoals een bluetooth-sniffer.

Hiermee kunnen ze traceren of er waardevolle toestellen zoals een laptop, gsm, gps of tablet in de auto liggen. Het is dan ook verstandig om je bluetooth uit te zetten als je je smartphone in de auto achterlaat.

De kans op auto-inbraak ligt het hoogst in de provincie Noord-Holland. Per 10.000 auto’s worden er 161 inbraken geregistreerd. Daarnaast maak je ook veel kans op een auto-inbraak in de provincies Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Wil je weinig kans maken op auto-inbraken, dan kun je beter verhuizen naar de provincies Friesland of Zeeland. Hier gebeuren gemiddeld 30 auto-inbraken per 10.000 auto’s. Maar dat is natuurlijk spreekwoordelijk bedoeld.

In principe kun je weinig doen tegen autodieven. Je kunt een goed alarm installeren maar tegen de tijd dat de politie ter plekke is, zijn de dieven meestal al verdwenen. Daarnaast is het niet gemakkelijk om getuigen te vinden.

Je kunt bijvoorbeeld wel een stuurslot aanschaffen. Het moment dat een dief een stuurslot ziet, gaat hij vaak de auto vermijden als potentieel doelwit. Ook het parkeren onder een straatlantaarn kan helpen. Dat is immers verlichting, en in licht breken weinig dieven graag in.

Advertentie