BMW 3 Serie 320I COUPÉ uit Bochum Duitsland Import Ervaringen

Beste lezers, recent heb ik voor het eerst in mijn prille leven een auto geïmporteerd. Een BMW uit Duitsland. Ik ben gevraagd om mijn ervaringen omtrent dit proces te verwoorden en dat zal ik bij deze doen zodat jullie er ook nog wat aan hebben.Goed, ik heb altijd al een BMW willen hebben. En nu heb ik eindelijk de pecunia om er eentje te kunnen kopen. Echter ik zou een luxe uitgevoerde versie willen hebben. Dat is in NL bijna onbetaalbaar. Maat van me, Frank zei, waarom importeer je niet uit Duitsland? Is bepaald geen ver van je bed show. Bij onze oosterburen kun je voordelig top BMW auto kopen nieuwe of tweedehands, dermate veel goedkoper dat alsnog goedkoper is dan dezelfde voertuig in NL aanschaffen. Okay, dat klinkt als muziek in mijn oren. De site die iedereen lijkt te gebruiken in Duitsland is AutoScout24. Dat is een soort Marktplaats.nl, maar dan toegespitst op de auto markt. Ik ben gaan kijken naar advertenties dichtbij de grens, ik heb geen zin om helemaal naar Hamburg of naar München te rijden dat is niet te doen.

Ik had het gelukt precies de auto die ik zou willen hebben te vinden in de regio omgeving Bochum. Dat is ongeveer drie uur rijden vanuit NL. Dat is wel goed te doen. Ik vernam hier: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/, de benodigde documenten om de import te gaan realiseren en meer handige weetjes. Bewapend met deze kennis ben ik maar naar Bochum gereden. Verkoper acht ik betrouwbaar en we hebben test rit gemaakt. De deal was al snel beklonken. Dat papierwerk eerder benoemd moest dan nog wel even geregeld worden maar dat is geen probleem. Ik heb ervoor gekozen om zelf terug te rijden met een tijdelijk import kenteken. Wist ook niet dat dit vereist is, maar dan weet je het nu. Dat was het eigenlijk wel heel veel meer komt er niet bij kijken. Wat mij betreft een dikke aanrader.